Pečení a vaření

DSC09701Na tomto kroužku se děti seznámí s rozdílem mezi potravinou a surovinou, poznávají chutě a vůně. Začneme studenou kuchyní a budeme se učit, jak krájet a loupat, jak připravovat různé saláty. Potom vyzkoušíme jednoduchá vařená jídla z české i mezinárodní kuchyně. Naučíme se rozdíly mezi různými typy masa, povíme si něco o jeho přípravě i vaření omáček a dokonce se naučíme vyrobit domácí těstoviny.

Nakonec přijde na řadu pečení: drobné pečivo, sušenky a jednoduché koláče, muffiny a jiné dobroty, vyzkoušíme si modelování z marcipánové hmoty. Navíc zkusíme upéci domácí chleba a také zdobení dortů na slavnosti. Při tom všem se naučíme, jak úhledně prostírat a také pěkně stolovat.

Baking and Cooking

DSC02051In this circle children learn the difference between food and raw materials, recognizing flavors and fragrances. We start with cold dishes and we will learn how to cut and peel how to prepare various salads. Then try to cook simple meals from Czech and international cuisine. We will learn the differences between various types of meat will talk something about preparation, cooking sauces and even learn to make homemade pasta till the end of the education.

Finally comes the baking: biscuits, cookies and simple cakes, muffins and other goodies, will try the marzipan modeling as well. In addition, we will try to bake homemade bread and decorating cakes for celebrations. Throughout all this, we learn how to set the table neatly and nicely dine.